torstai 30. elokuuta 2012

pjs muisteloita osa 11

kofeiinia ja annos uutisia

aamulla kello herättää minut 0600. painan torkkua ja nukun vielä 5 minuuttia. tämä riittää. venyttelen sängyssä nikamani notkeiksi. pauke kuuluu varmaan naapuriin asti. nousen ylös ja puen kotiasun päälle. käyn aamupesulla ja raahaudun toppatakissa pihalle laittamaan autoa lämpimään. kova pakkanen nipistelee nenänpäätä sytyttäessäni aamusavukkeeni.
on sekin ku piti opetella polttamaan tupakkaa. nämä pakkasaamut ovat niitä hetkiä jolloin tosissani suunnittelen lopettamista. menen sisälle ja laitan tietokoneen päälle. kahvin laitan keittymään. heti aamusta pitää saada sopiva annos uutisia. selaan nettilehdet ja päädyn siihen että on taas huono uutispäivä.
kammattuani naaman uskallan laittaa nenäni ulos pakkaseen. varpaita palelee jo heti autolle päästyäni. auto käyntiin ja nokka kohti oulaista. radio päälle ja lisää uutisia. naureskelen välillä juontajien höpötyksille. toimistolle saavuttuani on pakko saada kahvia. mikä sen kahvin tekeekin niin hyväksi? sekin on ihmeellistä että kotona peruskeittimellä keitetty kahvi vaatii kovasti maitoa seurakseen.
toimistolla kahvi maistuu parhaimmalta ilman maitoa. moccamasteri tekee tehtävänsä paremmin kuin oma peruskeittimeni. ja lisää uutisia.
työpäivän päätteeksi raahaudun takaisin autoon. radio päälle uutisten kuulemiseksi ja tällä kertaa nokka kääntyy kotia kohti. kotiin päästyäni keitän kahvit. luen päivän lehdet ja syön. siis lisää uutisia. hetken touhuan jotain hyödytöntä ja otan päikkärit.
tietokone auki, pitäähän ne nettilehdet selailla vielä kerran. suihkun jälkeen on hyvä kömpiä rakkaansa kainaloon sängyn pohjalle kolmen peiton alle. teen siihen kainaloon pesäni, joka ilta uudelleen. ihan ennen nukahtamista kertaamme kultani kanssa vielä päivän uutisannin.
ja hetken aikaa väittelemme kumpi nousee keittämään aamulla kahvin. ja minähän sen taas aamulla keitän. joskus on päivä jolloin ei lue tai kuuntele uutisia. sen huomaa. silloin on onnellinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti